DSÖ’den Türkiye de dahil sert Omicron uyarısı: Kendinizi hazırlayın
Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsünün en çok mutasyona uğrayan türü olarak bilinen Omicron varyantıyla ilgili endişe verici bir açıklama yaptı.
Rusya, Türkiye, İsrail, Kırgızistan gibi ülkelerin de dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa biriminden çok net ve endişe verici bir uyarı geldi.
Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa bölge sorumlusu Dr. Hans Kluge bir basın toplantısı düzenleyerek durumun çok daha kötüye gidebileceğinin sinyalini verdi.
“ÜÇÜNCÜ DOZ YAPTIRIN”
DSÖ Avrupa’nın bünyesindeki 53 ülkeden en az 38’inde Omicron varyantı tespit edildiğini açıklayan Kluge, Danimarka, Portekiz ve Birleşik Krallık’ta Omicron’un baskın varyant haline gelmeye başladığın da altını çizdi.
Kluge, “Biz yeni bir salgın fırtınasının yaklaştığını görebiliyoruz. Birkaç hafta içinde Omicron bölgedeki birçok hastanede baskın varyant haline gelecek ve zaten zor durumda olan sağlık sistemini çöküşe sürükleyecek” dedi. Kluge, insanların aşı olması gerektiğini ve özellikle üçüncü doz aşı olmaları gerektiğini dile getirirken, “Üçüncü doz aşı, Omicron varyantına karşı en önemli savunma mekanizması” ifadesini kullandı.