DAEŞ'in kirli para trafiği: Döviz büroları ve dış ticaret şirketlerine baskın

İstanbul'da küresel terör örgütü DAEŞ'in mali yapısına yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün kirli para trafiğini yöneten bazı döviz şirketleri ve dış ticaret firmalarının sahiplerinin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli yakalandı. Polis ekiplerinin takibine takılan çok sayıda firmanın faaliyetleri ve mal varlıkları donduruldu.

DAEŞ'in kirli para trafiği: Döviz büroları ve dış ticaret şirketlerine baskın - Sayfa 1

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu'daki post-El-Kaide yapısını sürdüren DAEŞ'i fonlayan, örgüte mali destek sağlayan şirketleri ve bu firmaların sahiplerini yakın takibe aldı.
 

116
DAEŞ'in kirli para trafiği: Döviz büroları ve dış ticaret şirketlerine baskın - Sayfa 2

Örgütün kullandığı kripto paralara ve DAEŞ'in Türkiye derinliğindeki para ağını mercek altına alan polis ekipleri, bu çerçevede İstanbul'da faaliyet gösteren bazı döviz bürolarını, ithalat/ihracat gibi dış ticaret firmalarını ve uluslararası nakliyat şirketlerinin sahiplerinin de aralarında bulunduğu şüphelileri tespit etti.

216
DAEŞ'in kirli para trafiği: Döviz büroları ve dış ticaret şirketlerine baskın - Sayfa 3

Örgüte yüklü miktarda para aktardıkları anlaşılan kişi ve kurumlara yönelik yapılan tespitlerin ardından önceki gün operasyonun düğmesine basıldı.

316
DAEŞ'in kirli para trafiği: Döviz büroları ve dış ticaret şirketlerine baskın - Sayfa 4

Para transferinin yapıldığı şirketler ve şüphelilere yönelik önceki gün sabaha karşı kentin 7 ayrı ilçesinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.
 

416