Çocuklar için 'Uzun Covid' araştırmasının sonuçları açıklandı

Yapılan son araştırmalar çocukların da koronavirüs enfeksiyonundan sonra 'Uzun Covid'e yakalanabileceğini ortaya koydu. Ancak araştırmalar, enfeksiyondan bir ay veya daha uzun süre sonra devam eden, tekrarlayan veya başlayan semptomlardan etkilenme olasılığının yetişkinlerden daha düşük olduğunu gösteriyor.

Çocuklar için 'Uzun Covid' araştırmasının sonuçları açıklandı - Sayfa 1

İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir çalışma, corona virüs bulaşmış her on çocuktan birinin 'uzun Covid'den muzdarip olabileceğini gösteriyor. Bakanlık, virüsten iyileşen üç ile 18 yaş arasındaki 13 bin 834 çocuğun ebeveynleri ile anket yaptı. Ailelerin yüzde 10'undan fazlası, çocuklarının aylar sonra hala Covid-19 semptomları yaşadığını bildirdi.
 

Çocuklar için 'Uzun Covid' araştırmasının sonuçları açıklandı - Sayfa 2

Mayıs ve Haziran 2021 arasında gerçekleştirilen İsrail Sağlık Bakanlığı çalışması, ebeveynlerin yüzde 11,2'sinin corona virüsten iyileşen çocuklarının semptomlar yaşamaya devam ettiğini söylediğini ortaya koydu.

Çocuklar için 'Uzun Covid' araştırmasının sonuçları açıklandı - Sayfa 3

6 ay sonra, durumdan etkilenen çocukların sayısının üç ile altı grubu arasında yüzde 1,8'e kadar düştüğü belirtildi.
 

Çocuklar için 'Uzun Covid' araştırmasının sonuçları açıklandı - Sayfa 4

12 İLE 18 YAŞ ARASINDA UZUN COVİD GÖRÜLME SIKLIĞI DAHA FAZLA
Ancak, 12 ile 18 yaş arası çocukların uzun vadeli semptomlar yaşama olasılığının daha yüksek olduğu görüldü. Bu yaş grubunun yüzde 4,6’sının şikayetleri altı ay sonra hala devam etti.