Çinli otomobil devinden Türkiye planı! Dev yatırım hazır! Fabrika nereye kurulacak?

Çin'in elektrikli araç konusunda dev ismi Skywell Türkiye'ye gelme kararı aldı. Şirketin fabrika için yer baktığı ve toplam yatırım miktarının belli olduğu açıklandı.

Çinli otomobil devinden Türkiye planı! Dev yatırım hazır! Fabrika nereye kurulacak? - Sayfa 1

Çin'in elektrikli araç konusunda dev ismi Skywell Türkiye'ye gelme kararı aldı. Şirketin fabrika için yer baktığı ve toplam yatırım miktarının belli olduğu açıklandı.

118
Çinli otomobil devinden Türkiye planı! Dev yatırım hazır! Fabrika nereye kurulacak? - Sayfa 2

Çinli elektrikli araç ve batarya üreticisi Skywell, Türkiye’ye yatırım planını açıkladı. Elektrikli araç devi Türkiye’ye toplamda 1.6 milyar dolar tutarında yatırım yapacağını duyurdu.

218
Çinli otomobil devinden Türkiye planı! Dev yatırım hazır! Fabrika nereye kurulacak? - Sayfa 3

TÜRKİYE OPERASYONLARI İÇİN ŞİRKET KURULDU

Konuya ilişkin konuşan Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, şu ifadeleri kullandı:

"Skywell ile Ulu Motor olarak, Türkiye ve Avrupa'da önemli bir dönüm noktasına imza atmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz aylarda Ulu Motor ile Çin’in en büyük teknoloji firmalarından Skywell’in üreticisi Skyworth, Türkiye’de Batarya Geliştirme ve Üretim fabrikası açmak üzere anlaşmaya vardı. 

318
Çinli otomobil devinden Türkiye planı! Dev yatırım hazır! Fabrika nereye kurulacak? - Sayfa 4

Ortaklığın ilk resmi adımı olarak da Skyworth, Türkiye operasyonları için Skyworth Motor Limited Şirketi’ni kurdu. Türkiye’de 2024 yılı içerisinde 800 + 4C mimariye sahip %30’dan %80 şarja 6,5 dakikada çıkan batarya üretim endüstriyel depolama fabrikası açacak olan iki grup bu ortak projeye yatırım gerçekleştirecekler. 

418