Ceviz ağacının dibinde neden oturulmaz? Bu bilgiyi ilk kez duyacaksınız

Yıllarca ceviz ağacı ile ilgili herkesin yanlış bildiği o detayı sizler için araştırdık. İşte yıllarca yanlış bilinen o gerçek...

Ceviz ağacının dibinde neden oturulmaz? Bu bilgiyi ilk kez duyacaksınız - Sayfa 1

Ceviz, Türkiye'nin ihtiyacını karşıladığı gibi ihracatı yapılan ürünler arasında yer alıyor. Hasat zamanında artık son anlar. Kaliteli Çorum ve Şebinkarahisar cevizi hasadı da artık son buluyor. Faydası inanın saymakla bitmiyor. Ceviz kadar ceviz ağacı da oldukça yararlı. Ancak eski bir inanışa göre, "Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür" atasözü ceviz ağacının altına gelenleri endişelendiriyor. İyi ama gerçekten bu atasözü gerçeği yansıtıyor mu? Bilimsel olarak kanıtlandı.

118
Ceviz ağacının dibinde neden oturulmaz? Bu bilgiyi ilk kez duyacaksınız - Sayfa 2

Ceviz ağacı sülfür salgılar ve bu gaz da dibe çöker. Zehirli olduğu bilinen sülfür gazı insanı sersemletir. Diğer gazlardan ağır olduğu için dibe çöken bu gaz ceviz ağaçlarının köklerinde bol bulunur ve bu yüzden insanların ceviz ağacı dibine oturması sakıncalıdır.

218
Ceviz ağacının dibinde neden oturulmaz? Bu bilgiyi ilk kez duyacaksınız - Sayfa 3

Ceviz ağacının faydaları nelerdir?

Ceviz ağacı (Juglans regia), sağlığa bir dizi fayda sağlayabilen değerli bir ağaç türüdür. İşte ceviz ağacının bazı faydaları:

318
Ceviz ağacının dibinde neden oturulmaz? Bu bilgiyi ilk kez duyacaksınız - Sayfa 4

Ceviz, protein, lif, vitaminler (örneğin B vitamini, E vitamini) ve mineraller (örneğin magnezyum, demir) açısından zengin bir kaynaktır. Ceviz, omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Bu tür yağ asitleri kalp sağlığı için faydalıdır ve beyin fonksiyonlarını destekleyebilir. Cevizde bulunan antioksidanlar, hücresel hasarı azaltabilir ve bazı kronik hastalıkların riskini azaltabilir. Araştırmalar, cevizin LDL (kötü) kolesterol seviyelerini düşürebileceğini ve genel kardiyovasküler sağlığı artırabileceğini göstermektedir. Ceviz, beyin fonksiyonlarını destekleyen bileşenler içerir. Bu, hafıza ve bilişsel fonksiyonları destekleyebilir.

418