Canan Karatay önerdi- Hep turşusunu yemiştik kavurması da şifalı oluyor

A ve C vitamini deposu bu sebzeyi turşu yaparak ve haşlayarak tüketmek sindirimi kolaylaştırarak kan şekerini dengeliyor.

Canan Karatay önerdi- Hep turşusunu yemiştik kavurması da şifalı oluyor - Sayfa 1

Prof. Dr. Canan Karatay insan sağlığı için verdiği önemli tavsiyelerle tanınıyor. Özellikle limonlu su önerisiyle milyonların dikkatini çeken Karatay, turşu, haşlama yemeklerle ilgili tavsiyeleriyle de biliniyor. Son dönemde pazar tezgahlarında oldukça çok görülen ve Karatay’ın tavsiye ettiği lahanadan nefis bir yemek oluyor.

Canan Karatay önerdi- Hep turşusunu yemiştik kavurması da şifalı oluyor - Sayfa 2

KANSERİ ÖNLÜYOR VE ŞEKERİ DÜZENLİYOR

Birbirinden faydalı tavsiyeleriyle bilinen Prof. Dr. Canan Karatay, lahana turşusunun önemini dile getirdi. cumhuriyet.com.tr sitesinde yer alan habere göre Karatay şu açıklamayı yaptı:

Canan Karatay önerdi- Hep turşusunu yemiştik kavurması da şifalı oluyor - Sayfa 3

“Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler.” Öte yandan Canan Karatay'ın tavsiye ettiği lahana turşusu bir de kavurma haliyle çok faydalıdır.

Canan Karatay önerdi- Hep turşusunu yemiştik kavurması da şifalı oluyor - Sayfa 4

KAVURUNCA HEM LEZZETLİ HEM DE ŞİFALI OLUYOR

Sindirimi kolaylaştıran, kabızlığı önleyen ve düşük kalorili lahana, kavurulduğunda da afiyetle tüketiliyor. Canan Karatay’ın özellikle tavsiye ettiği lahana turşusunun yanı sıra lahana kavurması da çok sağlıklı.