Bu sedan otomobil vergisiz sadece 500 bin TL! BYD ve Chery’e Çin’den rakip

Çinli otomobil devleri uygun fiyatlı modelleriyle pazara hükmetmeye devam ediyor. Bu yeni sedan, 12.500 dolarlık fiyata sahip. Türk Lirasına yuvarlandığında 500 TL bantlarına tekabül ediyor.

Bu sedan otomobil vergisiz sadece 500 bin TL! BYD ve Chery’e Çin’den rakip - Resim: 1

Elektrikli ve hibrit otomobil pazarına hükmeden Çinli şirketler, her geçen gün model sayısını artırıyor ve üretimde hız kesmiyor. Hem Çin pazarı hem de küresel pazarda rekabet artarken, yeni modeller gelmeye devam ediyor.

111
Bu sedan otomobil vergisiz sadece 500 bin TL! BYD ve Chery’e Çin’den rakip - Resim: 2

2015’de kurulan ve 2019’da ilk araçlarını satmaya başlayan Çinli Leapmotor, anavatanındaki BYD, Chery ve diğer markaları tehdit eden yeni sedan otomobilini tanıttı. Fiyatı ve özellikleriyle dikkat çekiyor.

211
Bu sedan otomobil vergisiz sadece 500 bin TL! BYD ve Chery’e Çin’den rakip - Resim: 3

Leapmotor B01, markanın yeni nesil LEAP 3.5 modüler platformunu temel alıyor. Aerodinamik çizgileriyle öne çıkan model, yalnızca 0.197 Cd’lik sürtünme katsayısıyla sınıfında iddialı bir değer sunuyor. 4770 mm uzunluğa, 1880 mm genişliğe ve 1490 mm yüksekliğe sahip olan B01’in aks mesafesi ise 2735 mm olarak belirtiliyor.

311
Bu sedan otomobil vergisiz sadece 500 bin TL! BYD ve Chery’e Çin’den rakip - Resim: 4

Aracın tüm versiyonlarında tek motorlu arkadan itiş sistemine yer verilmiş.

411