Bu lisede günde 6 bin maske üretiliyor

Erzurum'da, günde 6 bin maske üretilen Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin müdürü İstek Bulut, "Pandemi döneminin başlangıcından beri 500 binden fazla maske üretimi yaptık. Maske arayışının olduğu dönemde ürettiğimiz maskeleri birçok kuruma dağıtarak destek olduk. Erzurum'da liseler tarafından üretilen maskelerin henüz ihracatı yapılmıyor. Biz ürettiğimiz maskeleri ihraç etmeyi çok isteriz" dedi.

Bu lisede günde 6 bin maske üretiliyor - Sayfa 1

Erzurum merkez Yakutiye ilçesindeki Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, koronavirüs salgının başlangıcından beri maske üretilen meslek liselerinden oldu. 

111
Bu lisede günde 6 bin maske üretiliyor - Sayfa 2

Öğrencilerin günde 6 bin maske ürettiği lisede, pandemi döneminde bugüne kadar 500 bini aşkın üretim yapıldı. Maskelerin ilde kurumlara satışı yapılırken, çevre şehirlerden siparişler de öğrenciler tarafından karşılanıyor. Maskeler, meslek lisesindeki tam donanımlı 3 tekstil atölyesinde üretiliyor.

211
Bu lisede günde 6 bin maske üretiliyor - Sayfa 3

‘İHRACAT İÇİN YETERLİ KAPASİTEYE SAHİBİZ’

Erzurum'da maske üretilen meslek liselerinin henüz ihracat yapamadığını söyleyen Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İstek Bulut, "Covid-19 salgın süreci başladığı günden bu yana okulumuzda maske üretimi yapılmaktadır. 

311
Bu lisede günde 6 bin maske üretiliyor - Sayfa 4

Bu üretimlerde öğretmen, öğrenci ve personelimizle beraber birlik ve dayanışma içinde çalıştık. Maske arayışının olduğu dönemde ürettiğimiz maskeleri birçok kuruma dağıtarak destek olduk. Şu an kurumumuz dış pazar arayışı içerisinde. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ürettiğimiz maskelerin ihracatını yapmayı planlıyoruz. Erzurum'daki meslek liseleri de dış pazarda yer alsın istiyoruz. Üretimlerimizin yanında ihracat da yapabilelim. Erzurum'da yeterli kapasiteye sahip bir okuluz. Ürettiğimiz maskeleri ihraç etmeyi çok isteriz" diye konuştu. 

411