Bu gece başlayacak! Sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışların Marmara ve Ege'de bu gece saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanların ani sel, yıldırım ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olması gerektiği belirtiliyor.

Bu gece başlayacak! Sağanak ve fırtına geliyor - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden, Marmara ve Ege’de bu gece, Batı Akdeniz’de ise yarın için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Marmara ile Kıyı ve Güney Ege’de, yarın Batı Akdeniz’de beklenen gök gürültülü sağanağın kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
 
 

Bu gece başlayacak! Sağanak ve fırtına geliyor - Sayfa 2

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT
 Bu bölgelerdeki sağanağın ardından meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bu gece başlayacak! Sağanak ve fırtına geliyor - Sayfa 3

GÜNEY VE İÇ EGE'DE FIRTINA BEKLENTİSİ
 Meteoroloji, Güney ve İç Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz’de ise fırtına bekliyor.

Fırtına ile meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bu gece başlayacak! Sağanak ve fırtına geliyor - Sayfa 4

İşte 5 günlük haritalı hava durumu tahmini