Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

OZKGY (Negatif): Özak GYO, 4Ç23 finansal sonuçlarını 2,9 milyar TL net zarar ile açıkladı. Açıklanan sonuç üzerinde 2,1 milyar TL düzeyinde net finansal gider ve 1,7 milyar TL düzeyinde net esas faaliyet gideri etkili oldu. Şirket, bir önceki çeyrek 357 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 3 milyar TL net kar ile açıkladı.

ARASE (Nötr): Doğu Aras Enerji, 4Ç23 finansal sonuçlarını 2,9 milyar TL net kar ile açıkladı. Net kar üzerinde 3,5 milyar TL düzeyinde ertelenmiş vergi geliri etkili oldu. Şirket, bir önceki çeyrek 1,34 milyar TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 618 milyon TL net zarar ile açıklamıştı.

RAYSG (Pozitif): Ray Sigorta, 1Ç24 finansal sonuçlarını 924 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %647, yıllık bazda ise %655 arttı. Açıklanan net karda 856 milyon TL tutarında hayat dışı teknik gelirlerin etkisi oldu.

TAVHL (Hafif Pozitif): Tav Havalimanları, 1Ç24 finansal sonuçlarını 298 milyon TL net kar ile açıkladı. Negatif sezonsallığa rağmen güçlü operasyonel karlılık ile 2,7 milyar TL düzeyinde FAVÖK yaratımı gerçekleşti. Etkin maliyet yönetiminin operasyonel karlılık üzerinde pozitif etkileri gözlemlendi.

TURSG (Pozitif): Türkiye Sigorta, 1Ç24 finansal sonuçlarını 3,5 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %235, yıllık bazda ise %557 arttı. 4,6 milyar TL düzeyinde hayat dışı teknik gelirlerden elde edilen primlerin net kar üzerinde etkisi oldu.

AGYO: Atakule GYO, 4Ç23 finansal sonuçlarını 622 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 12 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 1,3 milyar TL net kar ile açıklamıştı.

CEMAS: Çemaş Döküm, dolaylı iştiraki Işıklar İnşaat’ın 2 ayrı fabrika hattı ile klinker tuğla üretimi yapan üretim tesislerinde bir fabrika hattının iç piyasadaki talep yetersizliği satış fiyatlarımıza ve ihracat satışlarımıza olumsuz yansımaları nedeniyle süresiz kapatılmasına karar verdi.

ECILC: Eczacıbaşı İlaç, pay başına brüt 1,18 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %2,34 düzeyinde.

ECZYT: Eczacıbaşı Yatırım, pay başına brüt 5,2 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %2,22 düzeyinde.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER