BM, Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), Türkiye'ye ilişkin 2024 büyüme tahmininin yüzde 2,9’dan yüzde 3,5'e çıkarıldığı açıkladı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
BM, Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), nisan ayına ilişkin küresel ticaret ve kalkınmanın gidişatına yönelik raporunu yayınladı.

UNCTAD raporunda, 2024'teki düşük ekonomik büyüme ve ticaret kesintilerinin ekonomik kalkınmayı etkileyeceği uyarısında bulunuldu.

Azalan yatırımlar ve durgun küresel ticaret dinamiklerine atıfla 2024’te ekonomik büyümenin daha da yavaşlayacağına dikkatin çekildiği raporda, faiz oranlarının düşürülmesi ihtimalinin hükümetler ve şirketler için mali görünümü iyileştirebileceği belirtildi.

Raporda, UNCTAD'ın, 2024 için küresel büyüme tahminini 0,1 puan artırarak yüzde 2,6’ya çıkardığı bildirildi.

TÜRKİYE'NİN 2024 BÜYÜME TAHMİ YÜZDE 2,9’DAN 3,5'E ÇIKARDI
Türkiye'ye ilişkin 2024 büyüme tahmininin yüzde 2,9’dan yüzde 3,5'e çıkarıldığı aktarılan raporda, ülkenin 2023’de yüzde 4,5 büyüdüğü hatırlatıldı.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER