BMW'nin büyük planı! Türkiye'ye Nisan'da geliyor

BMW’nin yeni nesil elektrikli otomobilleri bir bir görücüye çıktı. 2021'de elektrikli otomobil satışlarını ikiye katlamayı planlayan BMW'nin çok yakında yollara çıkacak iX, iX3, i4 modellerini sizler için araştırdık. İşte BMW'nin son çıkan elektrikli araçların özellikleri ve fiyatları.

BMW'nin büyük planı! Türkiye'ye Nisan'da geliyor - Sayfa 1

Koronavirüs gölgesinde geçen 2020 yılı tüm dünyaya kabusu yaşattı. 2021 yılında da etkisini sürdüren salgın adeta dünyaya savaş açtı. Büyük kayıplar veren dünya yaralarını sarmaya çalışıyor. Birçok sektör gibi otomotiv sektörü de inişli çıkışlı bir dönem geçirdi ve şimdi "toparlanma zamanı" deyip yeniden işe koyuldu. 2020 hedeflerini bir süre erteleyen firmalar, yeni yılla birlikte bir çok modelini görücüye çıkardı.

143
BMW'nin büyük planı! Türkiye'ye Nisan'da geliyor - Sayfa 2

Elektrikli otomobiller çığır açıyor

Günümüzde otomotiv sektörü baş döndürücü bir değişim geçiriyor. Değişimin en önemli bileşenlerinden bir tanesi de elektrikli otomobiller.

Uzmanlar 8 milyarı aşan dünya nüfusunun 2025 senesinde 10 milyara yaklaşacağını söylüyor. Dolayısıyla metropollerde şu an kullandığımız içten yanmalı motorlarla ulaşımın hava kirliliği ve gürültü emisyonları açısından çok zor olacağı belirtiliyor. Elektrikli otomobillerin mecburiyeti tam da bu noktada ortaya çıkıyor.

243
BMW'nin büyük planı! Türkiye'ye Nisan'da geliyor - Sayfa 3

Tüketicinin de ilgisini çekiyor

Bu nedenle otomotiv dünyasının önde gelen markaları fosil yakıtlara son verip tamamen elektrikli modellere geçiyor.

Üreticiler elektrik destekli modellerinin sayısını artırdıkça tüketicinin de ilgisini çekiyor.

343
BMW'nin büyük planı! Türkiye'ye Nisan'da geliyor - Sayfa 4


BMW son modellerini görücüye çıkardı

Koronavirüs salgınına rağmen yılın ikinci yarısında 1 milyon 360 bin araç satışına ulaşan Alman otomotiv devi BMW, elektrikli otomobil konusunda bir hayli ciddi adım atmış durumda.

443