Bir bardak değil sadece 2 damlası bile yetiyor! Faydalarını tükettikçe göreceksiniz

Birçok derde derman olan bu bitkiyi sakın ama sakın evinizden eksik etmemeye özen gösterin. Kimsenin bilmediği detaylar haberimizde…

Bir bardak değil sadece 2 damlası bile yetiyor! Faydalarını tükettikçe göreceksiniz - Sayfa 1

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, dünya genelinde sıkça rastlanılan kantaron bitkisinin sağlığa faydalarını açıkladı.

117
Bir bardak değil sadece 2 damlası bile yetiyor! Faydalarını tükettikçe göreceksiniz - Sayfa 2

Çiçekli bir bitki türü olan ve yaklaşık 700 türünün tanındığı kantaronun aşırı soğuk veya kuru bölgeler dışında dünya genelinde bulunduğunu belirten Karabulut, “Cinslerin çoğu çoğunlukla tropikal olsa da Hypericum ve Triadenum ılıman bölgelerde bulunur. Moleküler veriler, Hypericaceae'nin monofiletik olduğunu desteklemektedir” ifadelerini kullandı.

217
Bir bardak değil sadece 2 damlası bile yetiyor! Faydalarını tükettikçe göreceksiniz - Sayfa 3

Karabulut, sarı kantaronun güneşi anımsatan küçük şeffaf dairelere sahip olduğunu ve içlerinde koyu kırmızı tıbbi yağ bulunduğunu söyleyerek, “Çiçekler, genellikle sarı, bazen siyah beneklerle noktalanmış dört veya beş taç yapraklıdır; uzun filamentler üzerinde birçok stamen bulunur; üç ila beş adet stil, genellikle tabanda birleşmiş halde. Meyve, olgunlaştığında ince siyah tohumu serbest bırakan dehiscent bir kapsüldür” dedi.

317
Bir bardak değil sadece 2 damlası bile yetiyor! Faydalarını tükettikçe göreceksiniz - Sayfa 4

Sarı kantaronun, özellikle Almanya'da antidepresan olarak yaygın bir şekilde kullanıldığını aktaran Prof. Dr. Karabulut, bitkinin sağlığa faydalarını şöyle sıraladı:

417