Bilim Kurulu üyesinden uyarı geldi: Sonbahar zor geçecek

"Şu an geldiğimiz noktada hakim virüs Delta varyantı olmak üzere ve etrafımızdaki ülkelerde de hızlı bir şekilde hakim virüs oldu. Görünen o ki bizde de sonbahara kadar hakim virüs olacak gibi gözüküyor"

Bilim Kurulu üyesinden uyarı geldi: Sonbahar zor geçecek - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Kovid-19 ile mücadelede aşı, maske ve mesafenin önemine dikkati çekerek, "Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Vatandaş da eğer üzerine düşeni yapmaya hazırsa biz güzel bir sonbahara 'merhaba' diyebiliriz. Ama şu anki veriler sonbahar ayının biraz zor geçeceğini söylüyor. Çünkü vakalarımız hızla yukarıya doğru tırmanmaya başladı." dedi.

114
Bilim Kurulu üyesinden uyarı geldi: Sonbahar zor geçecek - Sayfa 2

Aynı zamanda Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi de olan Yiyit, Kovid-19 salgınında gelinen son durum ile aşılama çalışmalarını AA muhabirine değerlendirdi.

214
Bilim Kurulu üyesinden uyarı geldi: Sonbahar zor geçecek - Sayfa 3

Prof. Dr. Yiyit, salgınla mücadelede vatandaşları yataksız, tedavisiz, ilaçsız, aşısız bırakmama hedefiyle ciddi bir efor sarf edildiğini, bu süreçte birçok hastanenin hizmete alındığını, tedavi şekillerinin devamlı güncellediğini, aşı tedarikinde büyük işler yapıldığını ve hatta aşı üreten ülkelerden biri olma anlamında da ciddi yol alındığını belirtti.

314
Bilim Kurulu üyesinden uyarı geldi: Sonbahar zor geçecek - Sayfa 4

Yiyit, özellikle sağlık tesisleri anlamında iyi bir sınav verildiğini, vatandaşların da 1,5 yılda bu takımın en önemli parçası olduğunu aktardı.

414