Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan Ercüment Ovalı açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüse karşı aşı çalışmasında ilk aşamanın tamamlandığını duyuran Prof. Dr. Ercüment Ovalı hakkında açıklamalarda bulundu. Ercüment Ovalı'nın çabasının çok önemli olduğunu belirten Ateş Kara, "Ama denediğinde sonuç alamama ihtimali yüksek. Çok ciddi anlamda kısıtlayıcılığı var" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan Ercüment Ovalı açıklaması - Sayfa 1

Koronavirüse karşı aşı geliştirmek için yaklaşık bir aydır kendisini ve ekibini laboratuvara kapatan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, beklenen açıklamayı 23 Nisan'da yapmıştı. 

111
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan Ercüment Ovalı açıklaması - Sayfa 2

Covid-19'a karşı 2 farklı aşı üretiminin laboratuvar kısmını tamamladıklarını ve hayvanlar üzerinde test edileceğini söyleyen Ovalı, "Son 1 aydır gece gündüz çalışarak 6 proje 4 ürün ve 3 makale çıkaran kahramanlarıma teşekkür ediyorum. Canım ülkem artık Covid-19 a karşı aşı geliştirebilen az sayıdaki ülkeler arasında" ifadelerini kullanmıştı.

211
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan Ercüment Ovalı açıklaması - Sayfa 3

"SONUÇ ALAMAMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK"

Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Ercüment Ovalı'nın aşı çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. 

311
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan Ercüment Ovalı açıklaması - Sayfa 4

Ercüment Ovalı'nın çabasının çok önemli olduğunu belirten Ateş Kara, "Ama denediğinde sonuç alamama ihtimali yüksek. Çok ciddi anlamda kısıtlayıcılığı var" dedi.

411