Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Covid servisleri geri dönüyor

İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte koronavirüs vakalarında ciddi artış yaşanırken dikkat çeken bir açıklama geldi. Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, hastanelerde kapatılan Covid servislerinin açılmasına dönük çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Covid servisleri geri dönüyor - Sayfa 1

Koronavirüs (Covid-19) vakaları yeniden tırmanışa geçti. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte virüs dalgalanması yaşanıyor. Ekim ayında beklenen furyanın temmuzda yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları tedbir almaya çağırıyor.

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Covid servisleri geri dönüyor - Sayfa 2

Türkiye’deki vaka artışlarının Omicron alt varyantları BA.4 ve BA.5 ile ilgili olabileceği belirtilirken Çin, İngiltere, Almanya ve İtalya’da da peş peşe tedbirler alınıyor.

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Covid servisleri geri dönüyor - Sayfa 3

"VİRÜSE DUYARLI HALE GELDİLER"
Yeni Şafak'ın haberine göre; Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, şunları ifade etti:

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Covid servisleri geri dönüyor - Sayfa 4

“Vakaların nedeni, bağışıklık yelpazesinin daralmış olması. Aşılanma ve bağışık hasta grubu oranı düşüyor. Aşılamanın üstünden aylar geçti. Üçüncü veya hatırlatma dozunu yaptırmayanlar virüse duyarlı hale geldi. Bu arttıkça vaka sayıları artıyor. Küçük çocuklarda da pozitif vakalar arttı.”