Bildiklerimiz yanlışmış: Omicron’un Delta’dan daha düşük şiddette olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmuyor

Omicron’un sadece hafif hastalığa neden olduğunu iddia eden çeşitli araştırmalar arasında, yeni bir çalışma, Omicron’un Coronavirüs’ün Delta varyantından (Covid-19) daha az şiddetli olduğuna dair “kanıt” olmadığını gösteriyor.

Bildiklerimiz yanlışmış: Omicron’un Delta’dan daha düşük şiddette olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmuyor - Sayfa 1

İngiltere’deki Imperial College London tarafından yürütülen yeni çalışma, Omicron varyantı ile yeniden enfeksiyon riskinin Delta varyantından 5,4 kat daha fazla olduğunu gösterdi .

113
Bildiklerimiz yanlışmış: Omicron’un Delta’dan daha düşük şiddette olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmuyor - Sayfa 2

Araştırmacılar, “Bu, Omicron’un geçmiş enfeksiyon tarafından sağlanan yeniden enfeksiyona karşı korumanın yüzde 19 kadar düşük olabileceği anlamına geliyor” dedi.

213
Bildiklerimiz yanlışmış: Omicron’un Delta’dan daha düşük şiddette olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmuyor - Sayfa 3

Araştırmacılar, 29 Kasım ile 11 Aralık arasında İngiltere’de PCR ile doğrulanmış tüm SARS-CoV-2 vakalarından elde edilen verileri kullanarak İngiltere’deki Omicron varyantının büyümesini ve bağışıklık kaçışını tahmin ettiler.

313
Bildiklerimiz yanlışmış: Omicron’un Delta’dan daha düşük şiddette olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmuyor - Sayfa 4

Genel olarak, S geni hedef yetmezliği olmayan (başka bir varyantla enfekte olması muhtemel) 196.463 kişi ve bununla birlikte 11.329 vaka (Omicron ile enfekte olması muhtemel) ve ayrıca genotipte 122.063 Delta ve 1.846 Omicron vakası SGTF analizine dahil edildi.

413