Berat Kandilinden oruç tutulur mu?

Mübarek üç aylardan Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde Berat Kandili’ni idrak ediyoruz. Bu yıl 27 Mart'ta kutlanacak olan Berat Kandili’nde en çok merak edilen konulardan biri de ‘Berat Kandili’nde oruç tutulur mu?’ sorusu oldu. Diyanet İşleri’nde yer alan bilgilere göre bu sorunun yanıtını haberimizde

Berat Kandilinden oruç tutulur mu? - Sayfa 1

 Yurdumuzun dört bir yanındaki inanan vatandaşlarımız bu mübarek gün öncesi oruç tutulmasına ilişkin araştırmalarını sıklaştırdı. Peki Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? İşte Berat Kandili'ne ilişkin tüm merak edilenler...
 

110
Berat Kandilinden oruç tutulur mu? - Sayfa 2

BERAT NE DEMEK?

Berat (Berâet),Arapça'da temize çıkma anlamına gelir. İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir.

210
Berat Kandilinden oruç tutulur mu? - Sayfa 3

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN 2021?

Şaban ayının 14. gününde idrak edilen Berat Kandili, miladi takvime göre bu sene 27 Mart Cumartesi gününe denk geliyor. Ramazan ayı ise 13 Nisan 2021 Salı günü başlayacak.

310
Berat Kandilinden oruç tutulur mu? - Sayfa 4

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yer alan bilgilere göre, Hz. Peygamber (s.a.s.), “Şaban'ın ortasında (Berat gecesi) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. 

410