Bakan Ersoy: Bayramdan sonra tatil için belge alınacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Ticaret Odası (İZTO) meclis ve komite üyelerinin katılımıyla turizm sektörüne ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Ramazan Bayramı sonrası İstanbul'dan çıkışlar için tatil amaçlı özel izin belgesi oluşturulacağına işaret eden Bakan Ersoy, "Haziran başı itibarıyla geçerli olacak bu izin belgesiyle 3-4 Haziran gibi İzmir yolcu almaya başlar." ifadesini kullandı.

Bakan Ersoy: Bayramdan sonra tatil için belge alınacak - Sayfa 1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Ticaret Odası (İZTO) meclis ve komite üyelerinin katılımıyla turizm sektörüne ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Bakan Ersoy: Bayramdan sonra tatil için belge alınacak - Sayfa 2

İZTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda Ege Turizm Planı ile turizmde normalleşme sürecine ilişkin konular ele alındı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Bakan Mehmet Nuri Ersoy, restoranlar ile ilgili düzenlemenin bugün yayımlandığını, sosyal mesafe kurallarının önemini vurguladı.

Bakan Ersoy: Bayramdan sonra tatil için belge alınacak - Sayfa 3

Halk sağlığını en üst seviyede tutan, hijyen kurallarını gözeten genelgenin bugün Bakanlık websitesinde yayınlandığını hatırlatan Ersoy, "Çok yoğun süren çalışmaların ardından yayınlanan bu genelge, örnek teşkil edecek nitelikte ve kapsamdadır" ifadesini kullandı.

Ersoy, turizmde yabancı işçi çalıştırma ile ilgili düzenlemeler hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Bakan Ersoy: Bayramdan sonra tatil için belge alınacak - Sayfa 4

HAVA TRAFİĞİNİN AÇILMASI

Ramazan Bayramı sonrası İstanbul'dan çıkışlar için tatil amaçlı özel izin belgesi oluşturulacağına işaret eden Bakan Ersoy, "Haziran başı itibarıyla geçerli olacak bu izin belgesiyle 3-4 Haziran gibi İzmir yolcu almaya başlar" ifadesini kullandı.

Ersoy, tüm sektörü harekete geçirmede hava trafiğinin açılmasının kritik olduğunu vurgulayarak, hedefin hava trafiğini yurt dışı uçuşlar için Haziran ortası itibarıyla aşamalı olarak açmak olduğunu belirtti.