Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe'ye flaş başvuru: Disiplin kurulu şahitleri dinleyecek!

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, kendisine hakaret içeren e-postası ifşa olan Başkan Vekili Erol Bilecik’in kulüpten ihracı için disiplin kuruluna başvurdu. Şahit olarak Ali Koç, Burak Kızılhan ve Ferudun Niğdelioğlu gösterildi.

Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe'ye flaş başvuru: Disiplin kurulu şahitleri dinleyecek! - Resim: 1

Gazeteci Ferudun Niğdelioğlu’nun Yeni Açık YouTube kanalında duyurduğu e-postada, Erol Bilecik’in Aziz Yıldırım’a yönelik “densiz” gibi hakaret içeren ifadeler kullandığı iddia edildi. Sözcü’nün haberine göre, Bilecik’in bu e-postayı yanlışlıkla kendi şirketi Index’in 700 kişilik mail listesine gönderdiği öne sürülmüştü. Ancak Bilecik, 18 Haziran 2025’te X hesabından yaptığı açıklamada, e-postanın “ahlaka ve hukuka aykırı yöntemlerle bilişim suçu işlenerek ele geçirildiğini” ve yanlışlıkla gönderilmediğini savundu.

Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe'ye flaş başvuru: Disiplin kurulu şahitleri dinleyecek! - Resim: 2

Aziz Yıldırım, bu olayın ardından Erol Bilecik’in kulüpten ihracı için Fenerbahçe Disiplin Kurulu’na başvurdu. Başvuru dilekçesinde, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Genel Sekreter Burak Kızılhan ve e-postayı ifşa eden gazeteci Ferudun Niğdelioğlu’nu şahit olarak gösterdi. Disiplin kurulunun, duruşma sırasında bu şahitleri dinleyerek karar vereceği belirtildi.

Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe'ye flaş başvuru: Disiplin kurulu şahitleri dinleyecek! - Resim: 3

Erol Bilecik’ten Ayrılık Kararı
Erol Bilecik, e-posta skandalının ardından 18 Haziran’da yaptığı açıklamada, Eylül 2025’te Fenerbahçe’deki görevinden ayrılacağını duyurdu. Bilecik, “Kurban Bayramı öncesinde Sayın Başkanımız ve Genel Sekreterimize gönderdiğim kişisel nitelikli e-postam, hukuka aykırı yöntemlerle ele geçirilip kamuoyuna servis edildi. Bu bir bilişim suçudur ve failler hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi. Ayrıca, şahsına ve ailesine yönelik hakaret ve iftiraların kulübün menfaatlerine zarar verecek boyuta ulaştığını belirterek, Ali Koç ile uzun yıllara dayanan dostluğuna vurgu yaptı ve ayrılık kararını daha önce yönetim kuruluna bildirdiğini ifade etti.

Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe'ye flaş başvuru: Disiplin kurulu şahitleri dinleyecek! - Resim: 4

Bilecik, açıklamasında, “Kendilerini muhalefet olarak tanımlayan bu organize faaliyet, Fenerbahçe değerlerini savunmak yerine Başkan Ali Koç’u yıkmayı hedefliyor. PFDK gelişmelerinin yaşandığı gün bu servisin yapılması, bu saldırının stratejik bir kötülük amacı taşıdığını gösteriyor” ifadelerine yer verdi.