Artçı depremler ne zaman bitecek? Merak edilen soru yanıt buldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da ağır yıkıma yol açtı. Peki artçı depremler ne zaman bitecek? Prof. Dr. Haluk Özener merak edileni açıkladı.

Artçı depremler ne zaman bitecek? Merak edilen soru yanıt buldu - Sayfa 1

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde 9 saat arayla meydana gelen iki depremle sarsıldı. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan bir deprem meydana geldi.

Artçı depremler ne zaman bitecek? Merak edilen soru yanıt buldu - Sayfa 2

Saat 04.17'deki depremin büyüklüğü önce 7,4 olarak duyuruldu. Ancak AFAD ilerleyen saatlerde güncelleme yaparak depremin büyüklüğünün 7,7 olduğunu açıkladı.

 

Artçı depremler ne zaman bitecek? Merak edilen soru yanıt buldu - Sayfa 3

7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

Artçı depremler ne zaman bitecek? Merak edilen soru yanıt buldu - Sayfa 4

Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ'da teyit edilen toplam 5 bin 775 bina yıkıldı. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerde artçı sarsıntılar devam ediyor. AFAD son 100 depremi resmi adresi üzerinden paylaştı.