Araba alıp-satacaklara 'sazan sarmalı' uyarısı! İşte dikkat edilmesi gereken tüm detaylar...

"Otomobil alım satımı, dolandırıcılık potansiyeli yüksek bir süreç olarak öne çıkıyor. Dolandırıcılar, her detayı kusursuzca planlayarak masum insanları mağdur edebiliyor. Ancak, bilinçli adımlarla bu tuzaklardan korunmak mümkün. Sektör uzmanı Mesut Karacı araba alım süreçleriyle ilgili bilgi vererek vatandaşın nelere dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaptı. İşte araba alıp satmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...

Araba alıp-satacaklara 'sazan sarmalı' uyarısı! İşte dikkat edilmesi gereken tüm detaylar... - Sayfa 1

Otomobil alım satımı, pek çok kişinin hayatında önemli bir dönemeç, Ancak, bu süreçte karşılaşılan dolandırıcılık vakaları her geçen gün artıyor. Aracın satış ilanından noter işlemlerine kadar birçok aşamada dolandırıcılar tarafından çeşitli taktikler kullanılıyor.
 

117
Araba alıp-satacaklara 'sazan sarmalı' uyarısı! İşte dikkat edilmesi gereken tüm detaylar... - Sayfa 2

Ancak, bilinçli ve dikkatli bir yaklaşımla bu tuzaklardan kaçınmak mümkün. Sektör uzmanı Mesut Karaca araç alım satımında dikkat edilmesi gereken detaylar hakkında bilgi vererek vatandaşa uyarılarda bulundu. İşte detaylar:
 
 

217
Araba alıp-satacaklara 'sazan sarmalı' uyarısı! İşte dikkat edilmesi gereken tüm detaylar... - Sayfa 3

Otomobil alım satım sürecinde bizde birçok vatandaşlarımızdan şikayetler alıyoruz. Bunların ışında bir kaç yöntemden bahsederek halkımıza uyarılarda bulunmak istiyorum.
 

317
Araba alıp-satacaklara 'sazan sarmalı' uyarısı! İşte dikkat edilmesi gereken tüm detaylar... - Sayfa 4

İlk tavsiyem, satış sitelerinde aracın plakasının gizli olduğu ilanlara şüpheyle yaklaşmanızdır. Çünkü açık bir kusuru olmayan araçların plakaları genellikle gizlenmez.
 

417