Aman dikkat! Trafikte herkesin başına gelebilir: Hatalı tutanaklar geçersiz sayılıyor

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren trafik sigortalarında fiyat artışları ocak ayı itibarıyla başladı. Fiyat belirlemede mayıs ayından itibaren ise yeni bir düzenlemeye gidildi. Peki şu anda en düşük ve en yüksek tutarlar ne kadar oldu? Konuyla ilgili uzman isim dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Aman dikkat! Trafikte herkesin başına gelebilir: Hatalı tutanaklar geçersiz sayılıyor - Sayfa 1

Yeni yıl itibarıyla trafik sigortalarında artış oranları güncellendi. Hatta mayıs ayı için de yeni bir uygulamaya gidildi. Öte yandan vatandaşların pek çoğu daha önce hiç kaza tespit tutanağı tutmamış ya da araçlarında tutanak bile bulundurmuyor. Bu kişilerin dikkat etmesi gerekenler neler?

115
Aman dikkat! Trafikte herkesin başına gelebilir: Hatalı tutanaklar geçersiz sayılıyor - Sayfa 2

Hangi durumlarda kaza tespit tutanağı geçersiz sayılıyor? Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, ortalama bir hususi otomobil için güncel trafik sigortası tutarlarını açıkladı. Turusan Bağcı’nın, milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamalar şu şekilde:

215
Aman dikkat! Trafikte herkesin başına gelebilir: Hatalı tutanaklar geçersiz sayılıyor - Sayfa 3

“Kaza tespit tutanağı öncelikli olarak uzun saatler boyunca polis bekleyerek trafiği tıkama gibi, trafiğin artmasına neden olan uygulamaları ciddi bir şekilde azaltıyor. Hızlı bir şekilde işlemler yapılıp trafiğin açılması ve insanların yoluna devam etmesine yardımcı olan gelişmiş bir uygulamadır.

 

315
Aman dikkat! Trafikte herkesin başına gelebilir: Hatalı tutanaklar geçersiz sayılıyor - Sayfa 4

‘KAZA TESPİT TUTANAĞI, KUSUR TUTANAĞI DEĞİLDİR’

Burada dikkat edilmesi gereken kaza tespit tutanağını insanlar kusur tespit tutanağı olarak görüyorlar, buna çok dikkat etmesi lazım. Kaza tespit tutanağı, kusur tutanağı değildir.

415