Ahmet Hakan: Kendimi “Öğlenleri lunch’a giderim” derken yakaladım

Geçtiğimiz günlerde sevgilisi Yiğit Marcus Aral ile düzenledikleri ev partileriyle eleştiri oklarının hedefi olan Türkiye güzeli Şevval Şahin bu kez de Türkçe'siyle gündemde. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "Şevval Şahin adlı kızımızın konuşmalarını iki kez izledim. Ve bir anda kendimi “Öğlenleri lunch’a giderim” derken yakaladım." yorumunda bulundu. Hakan'ın köşe komşusu Fulya Soybaş ise "Duygu Özaslan, Şeyma Subaşı ve diğerleri... Nedir bu Türkçenin çektiği?" diye yazdı.

Ahmet Hakan: Kendimi “Öğlenleri lunch’a giderim” derken yakaladım - Sayfa 1

2018 Türkiye güzeli Şevval Şahin, konuk olduğu bir programda günlük beslenme rutinini anlattı. Şahin'in Türkçe konuşurken aralarda kullandığı İngilizce kelimeler adeta saç baş yoldurdu.

Ahmet Hakan: Kendimi “Öğlenleri lunch’a giderim” derken yakaladım - Sayfa 2

Modavesosyete kanalına konuk olan Şevval Şahin, Türkçe konuşurken aralarda kullandığı İngilizce kelimelerle sosyal medyada ti'ye alındı.

Ahmet Hakan: Kendimi “Öğlenleri lunch’a giderim” derken yakaladım - Sayfa 3

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 2018 Türkiye Güzeli Şevval Şahin'in röportajındaki “Buradan çıkınca lunch’a (öğle yemeğine) giderim. 8-9 gibi de akşam yemeği. Sonra benim binge eating mode’um (tıkanırcasına yemek yeme hali) oluyor. Netflix ve chill (dinlenirken) yaparken ice cream (dondurma), chips (cips), chocolate (çikolata) yiyorum. Junk food (abur cubur) hepsi var." konuşmasını köşesine taşıdı. Hakan, "Şevval Şahin adlı kızımızın konuşmalarını iki kez izledim. Ve bir anda kendimi 'Öğlenleri lunch’a giderim' derken yakaladım." ifadesini kullandı. 

Ahmet Hakan: Kendimi “Öğlenleri lunch’a giderim” derken yakaladım - Sayfa 4

Bir diğer Hürriyet yazarı Fulya Soybaş ise "What is happening to güzel Türkçemize" başlıklı yazısında " Türkiye’de doğup büyüyen, Londra’da üniversite eğitimi alan Şahin için hadi “Hâlâ oraların etkisinde” diyelim. Ama o tek değil ki! Sahanda yumurtaya ‘sunny side up’ diyen sosyal medya fenomeni Duygu Özaslan, Şeyma Subaşı ve diğerleri... Nedir bu Türkçenin çektiği?" diyerek tepkisini dile getirdi.