Ahmet Hakan: Çin'in aklını başına toplaması şart

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "dünya sağlığı ciddi tehdit altında" deyip Çin'i uyardı: Aklını başına topla, yediğine içtiğine dikkat et!

Ahmet Hakan: Çin'in aklını başına toplaması şart - Sayfa 1

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni koronavirüs salgını, an tüm dünyaya yayılmış durumda. Virüsün nerede ve nasıl türediğiyle ilgili Çin halkının tükettiği yılan ve yarasa gibi vahşi hayvanlardan yapılan yemeklerin neden olduğu iddiaları var.

Ahmet Hakan: Çin'in aklını başına toplaması şart - Sayfa 2

Çinlilerin, ana besin kaynağının vahşi hayvanlar olduğu belirtiliyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Çin'de bubonik veba adı ile ortaya çıkan yeni hastalık, milyonlarca insanın yaşadığı ülkede yeni bir teyakkuz durumunu harekete geçirdi.

Ahmet Hakan: Çin'in aklını başına toplaması şart - Sayfa 3

 Bubonik veba olarak bilinen ve pire ısırması ya da vebanın bulaştığı hayvanları tüketme yoluyla bulaşan bu hastalık, vücudu yavaş yavaş etkisi atına alarak bitirebilme tehlikesine sahip.

Ahmet Hakan: Çin'in aklını başına toplaması şart - Sayfa 4

Konuyu bugünkü köşesinde değerlendiren Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan "Çin’in yediğine içtiğine dikkat etmesi şart. Yoksa dünya sağlığı ciddi tehdit altında" düşüncesini dile getirdi.