Abdulkadir Selvi son anket sonuçlarını paylaştı: İşte Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma’nın yaptığı araştırmanın sonuçlarını “Muhalefet erken seçimi bir daha düşünmeli” diyerek paylaştı. Buna göre ankete katılanların yüzde 39.1'i AK Parti'ye oy vereceğini söyledi. CHP ise yüzde 25’i aşamıyor. MHP’nin oy oranı yüzde 10.4 olurken HDP’nin oy oranı yüzde 10.3 olarak çıkıyor. Son dönemlerde yükselişte olan İYİ Parti’nin oy oranı ise yüzde 9.5. Selvi, Cumhurbaşkanlığı adayları için de anketteki sonuçları tek tek paylaştı.

Abdulkadir Selvi son anket sonuçlarını paylaştı: İşte Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı! - Sayfa 1

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Muhalefet erken seçimi bir daha düşünmeli" başlığıyla yayımlanan yazısında Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın  mayıs ayında yaptığı araştırmanın sonuçlarını aktardı.

Abdulkadir Selvi son anket sonuçlarını paylaştı: İşte Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı! - Sayfa 2

“Kararsızlar dağıtıldığında AK Parti’nin oy oranı 39.1 çıkıyor” diyen Selvi, şunları yazdı:

Abdulkadir Selvi son anket sonuçlarını paylaştı: İşte Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı! - Sayfa 3

CHP ise yüzde 25’i aşamıyor. CHP’nin oy oranı yüzde 24.8 çıkıyor. MHP’nin oy oranı yüzde 10.4 olurken HDP’nin oy oranı yüzde 10.3 olarak çıkıyor. Son dönemlerde yükselişte olan İYİ Parti’nin oy oranı ise yüzde 9.5. Optimar’ın anketlerinde İYİ Parti’nin oy oranı beklentilerin altında çıkıyor. Optimar’ın anketinde yeni kurulan partilerin oy oranları da yer alıyor. 

Abdulkadir Selvi son anket sonuçlarını paylaştı: İşte Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı! - Sayfa 4

Muharrem İnce’nin Memleket Partisi yüzde 1.4 olurken Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi 1.1. Ali Babacan’ın Deva Partisi yüzde 1 olurken, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi 0.1 olarak çıkıyor. Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi 0.2 olurken Saadet Partisi 0.5 olarak çıkıyor.