33 yıllık aşçı kelle paça çorbasının kokmasını önleyen püf noktayı açıkladı! Asla kokmuyor ve dağılmıyor

Kelle paça çorbası, geleneksel lezzetlerin başında gelir. İyice temizlenen kelle ve paçalar, terbiye edilen sosa eklenir ve böylelikle kelle paça çorbası elde edilir. Tadı güzeldir fakat kokusu çoğu kişiyi rahatsız eder. İşte kelle paça çorbası yaparken işinizi kolaylaştıracak harika muhteşem bir öneri

33 yıllık aşçı kelle paça çorbasının kokmasını önleyen püf noktayı açıkladı! Asla kokmuyor ve dağılmıyor - Sayfa 1

Kelle paça çorbası hazırlarken kokmamasını istiyorsanız işte kelle paça çorbasının püf noktası. 33 yıllık çorbacı Mevlüt Mercan Usta tarafından paylaşılan bu tarif işinizi çok kolaylaştıracak. Üstüne üstlük kelle paça çorbası hazırlarken evinizde hiç kokmayacak.

111
33 yıllık aşçı kelle paça çorbasının kokmasını önleyen püf noktayı açıkladı! Asla kokmuyor ve dağılmıyor - Sayfa 2

YIKAMAK, YIKAMAK VE YIKAMAK

YouTube'daki Azıcık Aşım Kaygısız Başım Tarifleri'ne göre, kelleleri akan suyun içerisinde yıkadıktan sonra bir süre de soğuk suyun içerisinde bekletin. Özellikle kasaptan kelle alırken burun kısmının kırılmış olmasına, beyin tarafının da çatlatılmış olmasına ve imkan da varsa dişlerinin çıkartılmış olmasına dikkat edebilirsiniz. Kellenin olmazsa olmazı yıkamak, yıkamak, tekrar ve tekrar yıkamaktadır. Bu nedenle suyunu renk saldığı anda yeniden değiştirmek gerekir. Ve en önemli aşamadayız.

211
33 yıllık aşçı kelle paça çorbasının kokmasını önleyen püf noktayı açıkladı! Asla kokmuyor ve dağılmıyor - Sayfa 3

Kelleler iyice temizlendikten sonra üzerine bolca kaynamış su ekliyoruz. Bu olmazsa olmazdır. Bu aşamada bolca kaynar su ekleyip bir kaç dakika içinde tutup sonrasında tekrar yıkayıp düdüklü tencereye koyabiliriz. İşte kelle paçanın kokusuz olması için söyleyeceğimiz püf noktaya sıra geldi. Kelleleri düdüklüye koyup üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin ve kokusunu alması için bir baş soğanı kabuğundan soyup tencerenin içerisine atın. Suyunun lezzetli olması için birkaç diş sarımsak da gönderebilirsiniz.

311
33 yıllık aşçı kelle paça çorbasının kokmasını önleyen püf noktayı açıkladı! Asla kokmuyor ve dağılmıyor - Sayfa 4

KELLE PAÇA NEDEN KOKAR?

Kelle paça, genellikle kuzu, dana veya tavuk gibi hayvanların baş ve ayak kısımlarından elde edilen bir çorba veya yemektir. Bu yemekler genellikle uzun süre kaynatılarak hazırlanır, bu da içerdikleri kemik, bağ dokusu ve kıkırdak gibi bağ dokularının içinde bulunan çeşitli besin maddelerinin suya geçmesine neden olur.

411