30 milyonluk kavgada bomba detaylar! Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yıldız savaşları

Fenerbahçe’nin ‘resmi olarak ilk kez başvuruldu’ açıklamasına TFF’nin yanıt vermemesi ‘beyanat doğru’ olarak yorumlandı. Mustafa Cengiz, Nihat Özdemir ve Bedir Baykam'ın açıklamalarını örnek gösterirken Fenerbahçe Kulübü'nden Galatasaray'a yanıt geldi.

30 milyonluk kavgada bomba detaylar! Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yıldız savaşları - Sayfa 1

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin ‘ilk kez başvuruldu' açıklamasına yorum getirdi. SÖZCÜ'ye konuşan Mustafa Cengiz, “TFF Başkanı Nihat Özdemir, beIN Sports'taki röportajında başvuruyu reddettiklerini açıkladı. Türker Aslan resmi başvurunun yapıldığını söyledi. Bedri Baykam başvurunun yapıldığını anlattı. Peki soruyorum bütün bunlar kimin adına isteniyor? Her şey ortada…” ifadelerini kullandı.

30 milyonluk kavgada bomba detaylar! Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yıldız savaşları - Sayfa 2

Bedri Baykam ne demişti?
Bedir Baykam, daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; “Ferruh Tanay ile birlikte, 2014’te TFF’ye çok içerikli bir dökümle müracaat ederek, 1957 öncesi şampiyonlukların tescili için resmi başvuru yaptık. Federasyon, ‘bir yetkilisinin’ aylar sonra gönderdiği kaçamak bir e-mail ile bunu gündemden düşürmüştü” 

30 milyonluk kavgada bomba detaylar! Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yıldız savaşları - Sayfa 3

Fenerbahçe'den yanıt
Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada Mustafa Cengiz'in iddiasına yanıt verdi. 

30 milyonluk kavgada bomba detaylar! Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yıldız savaşları - Sayfa 4

Yapılan açıklamada "59 öncesi şampiyonluklarla ilgili ret kararı olduğu yalanı Bedri Baykam’ın açıklamalarıyla yine ifşa oldu. Baykam, zamanında bireysel başvuru yaptıkları için TFF’den gelen cevapta başvurunun değerlendirmeye alınamayacağının ifade etti" denildi.