Kariyerini bırakıp, kuşkonmaz üretmeye başladı

İSTANBUL’da, tekstil ve gıda üretim alanlarında pazarlama müdürü olarak çalışırken bir iş gezisinde tanıştığı kuşkonmaz üretimi için kariyerini bırakan Aslı Aksoy (39), memleketi Muğla’nın Ula ilçesinde, bu işi yapmaya başladı. 2015’te kuşkonmaz üretimine başlayan ve bu yıl tarlasından 25 ton ürün almayı hedeflediğini belirten Aksoy, kilosu 75 TL’den satılan kuşkonmaz üretimi için ’iyi tarım’ sertifikası aldı, büyük mağazalarla satış sözleşmesi imzaladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kariyerini bırakıp, kuşkonmaz üretmeye başladı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Bölümü’nden mezun olup, master yaptıktan sonra İstanbul’da tekstil ve gıda üretim alanlarında pazarlama müdürü olarak çalışan Aslı Aksoy’un hayatı, ABD’nin New York şehrinde yediği kuşkonmaz ile değişti. 13 yıllık iş hayatını bir kenara bırakan Aksoy, 2015 yılı aralık ayında Ula’nın Yeşilçam Mahallesi’nde 40 dönümlük arazide kuşkonmaz üretimine başladı. Aksoy, tarlasında bakım ve dikim çalışmalarının ardından ilk hasadını 2017 yılında gerçekleştirdi. 2017’de 7, 2018’de 10, 2019’da 15 ton ürün alan Aksoy, İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası alıp, ürettiği kuşkonmazı satmak için büyük mağazalarla satış sözleşmesi imzaladı. Tarlasında 10 kadınla birlikte hasat yapan Aksoy, bu yılki hedefinin ise 25 ton olduğunu söyledi.

Kariyerini bırakıp, kuşkonmaz üretmeye başladı - Resim : 1

’LİF KAYNAĞI OLDUĞU İÇİN BÜTÜN VÜCUDU TEMİZLİYOR’

Kuşkonmazın antioksidan deposu olduğunu belirten Aksoy, "New York’ta tanıştığım kuşkonmaz lezzetiyle bambaşkaydı. Tabağa sunumuyla ve görüntüsüyle beni çok etkiledi. Türkiye’de kuşkonmaz pazarının büyük bir potansiyel olduğunu düşündüm. Araştırmalarım doğrultusunda kuşkonmazın folik asit kaynağı olduğunu öğrendim. Hamileler ve emziren anneler için çok kıymetli bir ürün. Lif kaynağı olduğu için bütün vücudu temizliyor. Kuşkonmaz için tam bir antioksidan deposu diyebiliriz. Pazar fırsatları ve sağlık üzerine olumlu etkileri bir araya geldiğinde kuşkonmaz benim için ’Memleketime dönüp ne üretebilirim?’ sorusunun yanıtı oldu" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER