Almanya'dan Alınan Ehliyet Türkiye'de Geçerli Midir?

Yurtdışından alınan ehliyetlerin Türkiye'de geçerli olup olmadığı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Özellikle yaklaşık olarak 5 milyon kadar gurbetçinin bulunduğu Almanya’dan alınan ehliyetlerin, Türkiye'de geçerli olup olmadığı araştırılmaktadır. Peki, Almanya'dan alınan ehliyet Türkiye'de geçerli midir? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler ve detaylar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya'dan Alınan Ehliyet Türkiye'de Geçerli Midir?

Her ülkenin ehliyet kurada şartları ile beraber prosedürleri değişkenlik göstermektedir. Bu sebepten dolayı aynı şekilde herhangi bir ülkeden alınan ehliyetin, başka bir ülkede kullanılması da bazı prosedürleri getiriyor. Bu durum aynı şekilde Türkiye ile Almanya arasındaki ehliyetler için de geçerlidir.

 Almanya'dan Alınan Ehliyet Türkiye'de Geçerli midir?

 Almanya'da ikamet eden ve çalışan pek çok gurbetçi, Almanya'dan aldıkları ehliyeti Türkiye'de geçerli olup olmadığını merak etmektedir. Buna evet cevabını vermek mümkün. Yani Almanya'dan elde edilmiş olan ehliyet Türkiye’de kullanılabilir. Ancak bunda süre sınırlaması bulunmaktadır. Yurtdışı bazlı olan alınmış ehliyetler yaklaşık olarak Türkiye'de 6 ay süreyle geçerlidir. Bu süre zarfında sonunda ülkeye giriş çıkış yapılması gerekmektedir. Daha sonra tekrar yine 6 ay süreyle Türkiye'de bu süre içinde ehliyet ile beraber araç kullanabilirsiniz. Tabii söz konusu ticari araçlar olduğunda, daha farklı prosedürlerin yer aldığını söylemek mümkün.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER