Vize muafiyetiyle milyonu aşkın ekstra turist gelebilir

Türkiye’ye 2019’da 5.7 milyon turist gönderen Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık vatandaşları artık Türkiye’ye vizesiz gelebilecek. Turizm sektörü temsilcileri bu ülkelerden gelen turist sayılarından hızlı bir yükseliş yaşanacağı ifade edilirken, Polonya’nın Türkiye’ye ek sefer düzenlemek için harekete geçtiği ifade edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Vize muafiyetiyle milyonu aşkın ekstra turist gelebilir

Türkiye, Avrupa’nın 6 ülkesine tek taraflı vize muafiyeti getirme kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Avrupa Birliği Schengen bölgesi üyelerinden Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık vatandaşlarına, 2 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye’ye gerçekleştirecekleri turistik amaçlı seyahatlerinde her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanması kararlaştırılmıştır” dedi. Alınan bu karar turizm camiasında sevinçle karşılandı. Özellikle vize muafiyeti getirilen ülkelerin Avrupa’da ve Türkiye’ye çok turist gönderen ülkelerden olmasını sevindirici olduğunu kaydeden turizm sektörü temsilcileri, alınan kararın bu ülkelerden gelen turist sayısını arttıracağını ifade etti. 

5.7 MİLYON KİŞİ GELDİ

Türkiye geçen yıl 45 milyon yabancı turist ağırlarken, yaklaşık 5.7 milyonu vize serbestisi sağlanan ülkelerden gelmişti. 2019’da İngiltere’den 2.5 milyon, Hollanda’dan 1.1 milyon, Polonya’dan 880 bin, Belçika’dan 557 bin, Avusturya’dan 401 bin, İspanya’dan 257 bin turist gelmişti. Avrupa ülkelerinden gelen toplam turist sayısı ise 20 milyonu aşmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER