Çiftlerin Karantina Sınavı

Çin’in Vuhan kentinde başlayıp dünyayı adeta kasıp kavuran yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) iş ve sosyal yaşantımızın yanı sıra ilişkileri de oldukça etkiliyor. Evde birlikte daha fazla vakit geçirmek durumunda olan çiftlerin ilişkisi adeta sınavdan geçiyor. Kimi birbirini daha yakından tanırken kimi ise bugüne dek tanıyamadığını sorguluyor. “Ne kadar süreceğini bilmediğimiz evlerimizde kaldığımız bu süreçte duygu durumu değişikliklerini ortaya dökmenin ve ilişki sorunlarımızı tartışmanın zamanı olmadığını bilmek son derece önemlidir” diyen İlişki ve Aile Terapisti Klinik Psikolog Büşra Taşpınar karantina sürecine ilişkin önemli ipuçları veriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çiftlerin Karantina Sınavı

Aralık ayından itibaren yayılım hızıyla tüm dünyayı etkisi alan ve küresel ekonomiyi oldukça etkileyen yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) bireysel alışkanlıkları ve sosyal yaşantıyı da büyük ölçüde değiştirdi. Virüsün hayatımıza girmesiyle birlikte sosyal mesafe ve karantina dönemi gibi farklı kavramları da beraberinde getirdi. Alınan tedbirler doğrultusunda evde kendimize, ailemize veya eşimize ayırdığımız vakit büyük oranda arttı. İç yolculuğumuza daha fazla yöneldiğimiz, ilişkilerimizi gözden geçirdiğimiz ve birçok yeniliği keşfettiğimiz bu dönemde kimi ilişkiler olumlu kimi ise olumsuz etkilendi. “Evde geçirdiğimiz bu dönem sadece sağlığımız için değil ilişkilerimiz ve kendimiz için de mühim bir süreç. Alışık olmadığımız bir zamandan geçiyoruz ve haliyle kimi ilişkilerde gerginlikler artarken alınan yeni kararlar yanlış olabiliyor” diyen İlişki ve Aile Terapisti Klinik Psikolog Büşra Taşpınar bireylere ve çiftlere önemli ipuçları verdi.

Birlikte güçlenerek bu dönemi atlatın

Teknolojinin ulaşılabilirliği ile danışanlarına online terapiler veren Klinik Psikolog Büşra Taşpınar, danışanlarının sıklıkla bu dönemde onları zorlayan durumun belirsizlik olduğunu söyledi. Evden çalışma sisteminin artmasıyla birlikte iş stresinin de aynı zamanda eve taşındığını aktaran Taşpınar şunları kaydetti: “Hem hastalıkla ilgili kaygılı bir süreç, panik hali hem de normal rutinin dışında dört duvar arasında yaşamın çiftler arasında ki ilişkileri de zorlaması kaçınılmaz bir sonuç. Ne kadar süreceğini bilmediğimiz evlerimizde kaldığımız bu süreçte duygu durumu değişikliklerini ortaya dökmenin ve ilişki sorunlarımızı tartışmanın zamanı olmadığını bilmek son derece önemlidir.” 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER