‘Yargı bağımsızlığı olmadan adalet gelmez’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te birinci bölümü kabul edilen Yargı Reformu’na ilişkin “Demokrasi diyoruz, düşünce açıklamak da suç oldu bu ülkede. Hangi adalet, hangi reformdan bahsediyoruz biz? Yargı bağımsızlığı olmadan, hâkimin vicdanı olmadan bir ülkeye adalet gelmez” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Yargı bağımsızlığı olmadan adalet gelmez’

CHP Meclis grup toplantısında, geçen hafta AK Parti grubunda olduğu gibi Gündoğdu Marşı eşliğinde kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

DEMOKRASİ HERKESE GEREKLİ

“Adaletin önemli kurallarından birisi de demokrasilerde seçimdir, milletin iradesine saygı duymaktır. Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanları koltuklarına oturdular. Bir süre sonra yerlerine kayyım atandı. O zaman bu seçimi niye yaptınız? Suçlu ise suçüstü yap, yakala. Bu yetmedi şimdi Kayapınar, Erciş, Bismil ve Kocaköy belediye başkanları da açığa alındı, yerlerine kayyım atandı. Demokrasiye aykırıdır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER