Ukrayna'dan İran'a: 8 Şubat'a kadar...

Ukrayna Havayolları yönetimi, İran tarafından düşürülen uçakla ilgili “İran, 30 gün içinde soruşturmayı sonuçlandırmalı” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ukrayna'dan İran'a: 8 Şubat'a kadar...

Ukrayna Havayolları (MAU) Başkan Yardımcısı İgor Sasnovskiy, İran’ın düşürdüğü Ukrayna uçağına ilişkin olarak açıklamada bulundu. Sasnovskiy, “Soruşturmayı sürdüren ülke yani İran, 30 gün içinde soruşturmayı bitirerek elde ettiği sonuçları açıklamak zorunda. 8 Şubat’a kadar bu sonuçların açıklanması gerekiyor” dedi.

“DNA TESTLERİ YAPILIYOR”

Konuya ilişkin bir diğer açıklama da Ukrayna Havayolları Başkanı Yevgeniy Dıhne’den geldi. Dıhne konuya ilişkin, “Ölen vatandaşlarımızın cesetleri 4 farklı hastanede inceleniyor ve DNA testleri yapılıyor. DNA testlerini hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kazada ölenlerin birçoğu İran’da defnedilebilir. Çünkü yakınları ve aileleri orada bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER