Yunan iş adamından şehit ailesine yardım

Türk ortağıyla kurduğu şirketle yerli taksimetre üretmeye başlayan Yunan iş adamı Vamvatiras, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım'ın babasına ticari taksi hediye etti.

F5HABER F5HABER

Yunan iş adamından şehit ailesine yardım

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de 100 milyon avroluk yatırım yapan Yunan iş adamı Dimitris Vamvatiras, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit edilenlerin en genci olarak kayda geçen 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım'ın babasına ticari taksi hediye etti.

Yunanistanlı iş adamı Vamvatiras, Türk ortağıyla kurduğu Atak Taksimetre adlı şirketle, İstanbul Bağcılar'da yerli taksimetre üretmeye başladı. Şirketin geliştirdiği ürün, Maltepe Cevahir Otel'de düzenlenen ve çok sayıda taksi bayisi temsilcisi ile taksicinin katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Toplantı, Türkiye'deki terör saldırısında şehit düşen vatandaşlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İş adamı Vamvatiras, sahneye davet ettiği 15 Temmuz kalkışmasının en genç şehidinin babası Bahattin Yıldırım'a bir ticari taksi hediye etti.

Genç şehidin doğum günü

Şehit babası Bahattin Yıldırım bir daha 15 Temmuzların yaşanmamasını arzuladığını belirterek, çocuk ismini duyduğunda duygulandığını anlattı.

Oğlunun doğum günü olması nedeniyle duygularına hakim olamayan Yıldırım'ı katılımcılar, ayakta alkışladı.

Yıldırım, oğlunun dışarıya çıktığında, market kuyruklarındakileri görünce, "Baba bunlar bu erzakların bitmeyeceğini mi sanıyor" dediğini anlatarak, "Biraz daha ileri gittikten sonra 'baba koyalım' dedi. Öyle bir koyuyordu ki sanki melekler o merminin önüne uçarak götürüyordu. Arkadaşını buldum sonra, 'oğlumu en son sen görmüştün, sana ne dedi' diye sordum. Arkadaşı, 'bana sen vatan hainisin' dediğini söyledi. Niye vatan için gelmemişsin diye. Bu vatan için değil bir Halil İbrahim, binlerce Halil İbrahim'im olsa veda ederim. Çünkü bu vatan, bizim vatanımızdır. Herkes gelip Türkiye'ye sığınabilir ama Türk halkının sığınacağı yer yoktur." ifadelerini kullandı.

Kendisine hediye edilen taksinin anahtarını Vamvatiras'tan alan Yıldırım, bundan sonra hayatını taksicilik yaparak sağlayacak.

SONRAKİ HABER