Libya Başbakanı bugün Türkiye'de

Libya’da ateşkes ilanı öncesi diplomasi trafiği hız kazandı. Trablus merkezli meşru hükümetin Başbakanı Fayiz es-Serrac, bugün Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Libya Başbakanı bugün Türkiye'de

LİBYA’nın meşru yönetimi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, bugün Türkiye’de temaslarda bulunacak. Fayiz es-Serrac’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi öngörülüyor. Serrac, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin daveti üzerine dün Roma’daydı. Başbakanlık sarayı Chigi’de üç saat kadar görüşen ikili, ortak basın açıklaması yaptı. Libya Başbakanı, Türkiye ile Rusya’nın ateşkes önerisini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Ancak Serrac, “Saldırgan Hafter, güçlerini geri çekmeden bu (ateşkes) olmaz çünkü daha önceki tecrübelerimize dayanarak kendisine güvenmiyoruz” diye konuştu.

İtalya Başbakanı Conte, Libya’da artan gerilimden endişe duyduklarını belirtirken, bölgeyi görüşmek üzere pazartesi günü Türkiye’ye, salı günü de Mısır’a gideceğini kaydetti. Conte, Serrac ile temasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Avrupalı liderler, Libya’da istikrar ve barış sürecini teşvik için Avrupa düzeyinde koordinasyonun önemine dikkat çekti.

PUTİN, ERDOĞAN VE MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER