G-20 stratejisi belirlendi

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, bugün gideceği Japonya’daki G-20 Zirvesi’nde yapacağı kritik temaslar için Beştepe’de kurmaylarıyla yaptığı toplantıda izlenecek stratejiyi belirledi. ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmenin ana gündem maddesini oluşturacak S-400’lerin Türkiye için gerekliliği ve kararlılığı anlatılacak. Erdoğan, Trump’la buluşmasında S-400 için ortak çalışma grubu kurulması önerisini ve Türkiye davetini yineleyecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
G-20 stratejisi belirlendi

LİDERLERLE İKİLİ GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gideceği Japonya’da G-20 Osaka Zirvesi’ne katılacak. Ticaret savaşları, göçmen krizi, ABD ve İran arasında yaşanan gerilimin damga vuracağı zirveye 19 ülkenin devlet ve hükümet başkanları katılacak. Erdoğan, zirvede başta Trump ve Putin olmak üzere Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani gibi dünya liderleriyle ikili görüşmelerde bulunacak. Erdoğan, zirve hazırlıklarıyla ilgili Beştepe’de kurmaylarıyla yaptığı toplantıda G-20 zirvesinin stratejisini de belirledi. Erdoğan, toplantıda başta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olmak üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan S-400 meselesi, F-35 krizi, G-20 hazırlıkları ve terörle mücadele konusunda brifing aldı. Zirvede Trump’la kritik bir görüşme yapacak olan Erdoğan’ın çantasındaki en önemli konu ABD ile gerilime neden olan S-400 olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’la yapacağı görüşmede gelecek ay teslim edilmeye başlanacak olan S-400 konusunda Türkiye’nin kararlılığını vurgulayacak. Erdoğan, Türkiye’nin S-400 bağlamında füze savunma sistemleri konusundaki ihtiyacını da ABD’li mevkidaşıyla paylaşacak. Buluşma, S-400 meselesi konusunda önümüzdeki dönemde atılacak adımlar bakımından büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turmp’a S-400 konusunda iki ülke arasında ortak çalışma grubu oluşturulması teklifini de yineleyecek. Erdoğan’ın temmuz ayında Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenen Trump’la bu konuda da görüş alışverişinde bulunması bekleniyor. İki lider, başta Suriye meselesi olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusunu da ele alma imkânı bulacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER