Yürüdüğünüz yollara bir de bu gözle bakın!

‘Dijital Karanfil’, ODTÜ öğrencilerinin oluşturduğu Kız Başına topluluğunun yeni projesi. ‘Burada bir kadın öldürüldü’ sloganıyla yürütülen QR kodları haritasını ve hedeflediklerini, ekipten Serde Caferoğlu anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yürüdüğünüz yollara bir de bu gözle bakın!

Dijital karanfil’ nedir?

Ülkemizde öldürülen her kadın için birer anıt oluşturma projesi. Yapışkanlı etiket (sticker) şeklinde oluşturduğumuz ‘anıt’lar QR kodları içeriyor. Bu kodlar akıllı telefonlardan okutulduğunda öldürülen bir kadının hikâyesi karşımıza çıkıyor. Türkiye’nin 76 ilindeki gönüllü ağımız aracılığıyla bu sticker’ları 2018 ve 2019’da öldürülen kadınların yaşadıkları il ve ilçelere yapıştırdık. Bu şekilde kadın cinayetlerinin ne kadar yakınımızda olduğunu hatırlatmak istedik.

◊ Sticker’lar tam olarak cinayetlerin işlendiği yerlere mi yapıştırılıyor?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER