Çiftler beraber mi yoksa ayrı mı uyumalı? ‘Cinsel hayatı geliştirebilir...’

Partnerinizle mi uyumayı tercih ediyorsunuz yoksa yalnız uyumak mı size daha iyi geliyor? ABD’de yapılan bir araştırmaya göre ayrı uyumanın faydaları var...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çiftler beraber mi yoksa ayrı mı uyumalı? ‘Cinsel hayatı geliştirebilir...’

Sevgilisi, eşi ile uyumak birçok insanın gözünde deyim yerinde ise ‘kutsal’ bir eylem. Ayrı uyumayı bugüne kadar hiç aklına dahi getirmemiş olan, bu durumu sorunlu bir ilişki olarak görenler mevcut. Bazı insanlar ise sadece daha iyi bir gece uykusu istediği için yalnızlığı tercih ediyor.

Yale Tıp Fakültesi’nden Profesör Meir Kryger, “Her gece uykunuzun kalitesini etkileyen pek çok etken vardır. Uyuduğunuz ortam en baş öğedir. Öte yandan yanınızda kimin yattığı ve birlikte ne kadar iyi uyuduğunuz da bir hayli önemlidir” diyor.

Dünya genelinde pek çok insan uyku terörü, uyurgezerlik, uyku apnesi, gece geç saatlerde tuvalete gitme gibi uyku problemleri ile mücadele ediyor. Aynı zamanda kişi uyurken sık sık uyku pozisyonu değiştirebiliyor, yorganı üzerine çekebiliyor ya da farklı bir uyku programına sahip olabiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER