MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı: Türk Lirası eski gücüne kavuşacaktır

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, geçici ve suni gelişmelere göre yapılan fiyatlamaların kaybedeceğini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı: Türk Lirası eski gücüne kavuşacaktır

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "Gözlenen rahatlama, orta ve uzun vadede de sürecek ve Türk Lirası eski gücüne kavuşacaktır. Reel ekonomik gelişmelere yaslanmayan, geçici ve suni gelişmelere göre yapılan fiyatlamaların her daim kaybetmeye mahkum" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD Vizyoner ’21 Zirvesi’nde konuştu.

"Hepimizin bildiği üzere ülke olarak son dönemde dar kapılardan geçiyoruz" diyen Mahmut Asmalı, "Üzülerek görmekteyiz ki son dönemde, makroekonomik temellere dayanmayan suni bir güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır. MÜSİAD olarak bizler, reel ekonomik göstergeler değil algılara yön verilen her türlü ekonomik iklimin karşısındayız. Türkiye ekonomisi gerek iç gerekse dış kaynaklı bütün algı manipülasyonlarına karşı, geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Son 20 yıldır serbest piyasa koşullarından ödün vermeden yıllık ortalama yüzde 5,3 büyümeyi başaran ekonomimizin, bu süreci de en hafif hasarla atlatacağına inanıyoruz" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER