Akdeniz’in charter lideri Antalya

KENT Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, koronavirüs sürecinde eylül ayı turizm rakamları üzerinden yaptığı değerlendirmede, Antalya’nın 4 bin 647 charter uçuşla Mayorka, Girit, Rodos, Dubrovnik gibi rakiplerini geride bıraktığını açıkladı. Charter seferlerle Antalya’ya, eylül ayında 967 bin 855 turist geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Akdeniz’in charter lideri Antalya

Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, koronavirüs nedeniyle turizm sektöründe türbülanslı yaz döneminin sona erdiğini ve 1 Ekim itibarıyla sonbaharın başladığını söyledi. Recep Yavuz, eylül ayında yurt dışından Antalya’ya 4 bin 647 uluslararası charter uçuşu gerçekleştiğini açıkladı. Yavuz, eylülde uçak doluluklarının yüzde 91 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

RUSYA’DAN 1765 UÇUŞ

Almanya başta olmak üzere Avrupa uçuşlarında bir kısım kontenjanın Türk vatandaşlarına ait olduğu, çok büyük bölümünü ise turistlerin oluşturduğunu aktaran Yavuz, Bunların 1765’i Rusya’dan havalandı ve eylül ayında Antalya’ya yaklaşık yarım milyon misafir getirdi. Bu kadar turistik uçuş başka bir tatil destinasyonuna gerçekleşmiş midir? Bunu ancak yıl sonunda Dünya Turizm Örgütü raporunda bulabiliriz" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER