Bilaller Otomotiv yönetimi ve AKKDER üyeleri buluştu

Bilaller Otomotiv yönetimi ve AKKDER üyeleri buluştu

POSTA POSTA
Bilaller Otomotiv yönetimi ve AKKDER üyeleri buluştu

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ARAÇ Kiralama Kuruluşları Derneği (AKKDER) Başkanı Çiğdem Koşan, rent a car sektörü olarak sıkıntı içinde olduklarını belirterek, "Trafik cezaları ruhsat sahipleri yani bizlere yazılıyor. Suçu işleyen değil mal sahibi olduğumuz için cezaları biz ödüyoruz. Düzenleme istiyoruz" dedi.

Fiat Bilaller Otomotiv yönetimi ile Araç Kiralama Kuruluşları Derneği (AKKDER) üyeleri sektörel sorunları değerlendirdi. DenizimPark'ta düzenlenen toplantıya, AKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Koşan ile Fiat Bilaller Otomotiv Satış Müdürü Abdullah Balcı'nın yanı sıra üyeler katıldı. Toplantıda sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Sektörün durumunu, geleceğini ve alacakları pozisyonları değerlendirmek için bir araya geldiklerini belirten Fiat Bilaller Otomotiv Satış Müdürü Abdullah Balcı, güç birliğinin devam edeceğini kaydetti.

AKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Koşan da 170 üyeleri bulunduğunu belirterek, rent a car camiasının zor durumda olduğunu kaydetti. Koşan, "Araç kiralama sektörü oldukça riskli bir sektör. Bizim iki farklı tarafımız var. Birincisi alım yaptığımız ikincisi ise ticaretimizi devam ettirdiğimiz taraf. Bizim yasal olarak çözmeye alıştığımız problemler bulunuyor. Ruhsat sahibi olduğumuz için kusursuz sorumluluğa sahibiz. Çok ciddi tazminatlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu nedenle birçok meslektaşımız geleceğine tam garanti olarak bakamıyor. Arabalarımız çalınıyor. Bu tür olaylar maalesef hırsızlık olarak görünmüyor, emniyeti suiistimal olarak görülüyor. Nitelikli dolandırıcılık olması noktasında talebimiz var. Trafik cezaları da ruhsat sahipleri yani bizlere yazılıyor. Suçu işleyen değil mal sahibi olduğumuz için cezaları da biz ödüyoruz. Düzenleme bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER