3 ay önce taşındıkları ev kâbusları oldu

Ordu’da bir ailenin komşularının desteğiyle yaklaşık 5 yılda yaptırdığı ve 3 ay önce taşındığı ev, meydana gelen heyelanda hasar gördü. Evi boşaltmak zorunda kalan aile, bir komşularının yanına taşındı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
3 ay önce taşındıkları ev kâbusları oldu

Altınordu ilçesi Gökömer Mahallesi Kovanlık Sokak'ta bulunan baba ocağında 45 yıldır yaşayan ve maddi durumları kötü olan Günay ve İsmail Rüzgar çifti için komşularının desteğiyle 5 yılda yeni bir ev yapıldı. Babaevinin hemen yan tarafına yapılan eve 3 ay önce taşınan aile, dün sabah kahvaltı yaptıkları esnada büyük bir çatlama sesi duydu. Evlerini kontrol eden Rüzgar çifti, duvarlarda büyük çaplı hasar olduğunu, duvarın arka kısmının göründüğünü fark etti. Yatağa bağlı hastası da bulunan aile, evi boşaltarak bir komşularının yanına taşındı.

“ÜÇ AY ÖNCE TAŞINMIŞLARDI, HEYELAN NEDENİYLE EVLERİNİ BOŞALTTILAR”

Gökömer Mahallesi Muhtarı Özkan Gündüz, kar ve yağmurun fazla yağmasından dolayı halkın yardımıyla yaklaşık 5 yılda yapılan evde büyük bir sesin ardından hasar oluştuğunu söyledi. Muhtar Gündüz, “Büyük bir sesle çökmesi ve ailenin 5 yıldır kullandıkları evin de önündeki harman ile birlikte çökmesi bizleri çok üzdü. Bir tek mutlu olduğumuz tarafı can kaybı yok. Zaten vatandaşların yardımı ile yapılmıştı. Yetkililerimizden ve hayırsever vatandaşlarımızdan ailemize yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Şu anda ev durulmayacak durumda ve evi boşalttık, komşularımızın yanına taşıdık. Zaten hasta bir de anneleri var. Ailemiz mağdur oldukları ve eski evlerinde duramadıkları için vatandaşlarımızın yardımıyla buraya ev yapılmıştı ve 3 ay önce buraya taşınmışlardı” dedi.3 ay önce taşındıkları ev kâbusları oldu - Resim : 1

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER