Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, İbrahim Kalın başkanlığında 2020'yi değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Kurul Başkanvekili İbrahim Kalın başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanarak, 2020'yi değerlendirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, İbrahim Kalın başkanlığında 2020'yi değerlendirdi

Toplantıda, 2020'de gerçekleşen küresel ve bölgesel gelişmeler ele alındı, Türkiye'nin dış politika ve güvenlik stratejileri, küresel salgın tehdidi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele, Avrupa Birliği (AB) ve ABD ile ilişkiler, Suriye ve Libya konusu, Doğu Akdeniz’deki son durum, Karabağ savaşı, Türkiye'nin enerji alanındaki atılımları ve küresel ekonomik ilişkiler görüşüldü.

Dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karşısında Türkiye'nin güçlü sağlık sistemiyle yürüttüğü başarılı mücadelenin altı çizilen toplantıda, dünyada birçok gelişmiş ülkenin salgın ile mücadelede yetersiz kalırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli liderliği ve hükümetin ilgili kurumlarının eş güdüm halinde çalışmasıyla ihtiyacı olan ülkelere maske, tulum ve test kiti gibi tıbbi malzeme yardımında bulunularak dayanışma örneği sergilendiği, bu yardımlarla zor dönemde insani diplomasinin mümkün olduğunun gösterildiğine işaret edildi.

Toplantıda, iyilik mücadelesinde dünyada ilk sıradaki Türkiye'nin, dayanışma ve yardımlaşma politikasının 2021'de de kararlılıkla devam ettireceğinin altı çizildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER