Rus aşısı Sputnik V’nin etkinlik oranı yüzde 91,6 olarak açıklandı

Rusya'nın geliştirdiği "Sputnik V" adlı Kovid-19 aşısı, 20 binden fazla deneğe iki doz olarak uygulandığı denemede, aşının ilk dozundan 21 gün sonra, tüm yaş gruplarında hastalığı önlemede yüzde 91,6 başarı gösterdi. Rusya geçtiğimiz ay, koronavirüse karşı geliştiren Sputnik-V aşısının yılda 1 milyon doz kapasiteyle Türkiye’de üretilmesi için anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rus aşısı Sputnik V’nin etkinlik oranı yüzde 91,6 olarak açıklandı

Rus Gamaleya Ulusal Epidemoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün geliştirdiği "Sputnik V" adlı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının, hastalığı önlemede yüzde 91,6 başarılı olduğu bildirildi.

"Sputnik V" adlı aşının üçüncü aşama klinik denemelerinin erken sonuçları, tıp dergisi "The Lancet"te yayımlandı.

Gamaleya Enstitüsü araştırmacıları, 20 binden fazla deneğe iki doz aşı yapılan denemede, aşının ilk dozunun uygulanmasından 21 gün sonra, tüm yaş gruplarında hastalığı önlemede yüzde 91,6 başarı gösterdiğini belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER