Satın aldığı evin altında 200 yıllık demirci dükkanı buldu

Satın aldığı evin altında 200 yıllık demir ocağı bulan Serkan Çelebi, dükkanı tadilattan geçirerek tekrar köylülerin kullanımına sundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Satın aldığı evin altında 200 yıllık demirci dükkanı buldu

Eskişehir Karapazar köyünde eski bir ev satın alan Serkan Çelebi, aldığı evin altında unutulmuş, atıl halde bulunan tarihi bir demirci dükkanıyla karşılaştı. Çelebi, keşfettiği demirci dükkanını tekrar canlandırıp, köylülerin kullanımına açmak istedi. Restorasyon sürecinde araştırmalarına devam eden Serkan Çelebi, demir ocağında ateşin harlamasını sağlayan körüğün, Türkiye’de bir elin parmaklarını geçmeyecek nadirlikte olduğunu öğrendi.

“BURADA BULUNAN KÖRÜKTEN TÜRKİYE’DE 5-6 TANE YOKTUR”

Zamanında civar köydeki insanların bu dükkâna gelip fayton tekerleklerini ve diğer malzemelerini tamir ettirdiklerini dile getiren Çelebi, eski sahibi vefat ettikten sonra dükkânın bir daha faaliyet göstermediğini söyledi. Tadilat yaptırdığı tarihi mekanı köylülerin kullanımına bağışlayan Çelebi, evi satacağı zaman sunacağı şartın bu olduğunu vurguladı. Evin tarihinden ve yenileme sürecinden bahseden Serkan Çelebi sözlerine şöyle devam etti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER