Eski başbakana çocuk tacizi suçlaması

İngiltere basınının bugün geniş yer verdiği haberlerden biri 1970-74 yılları arasında İngiltere başbakanlığı yapan Edward Heath hakkındaki çocuk tacizi suçlamaları.

VATAN VATAN
Eski başbakana çocuk tacizi suçlaması

Times'ın manşetindeki habere göre 20 yıl önce bazı siyasetçilerin adının karıştığı çocuk tacizi soruşturmasının üzerinin kapatılmasını iddialarını yeniden araştırmaya başlayan polis 2005'te 89 yaşında ölen Muhafazakâr partili eski başbakan Heath'in tacizine uğradığını iddia edenlerin temas kurmasını istedi.

Haberde emekli bir polis memurunun 1990'ların ortalarında yürütülen bir soruşturmada bir kadın şüphelinin Heath'in çocuk tacizini açıklamakla tehdit etmesi üzerine, araştırmanın sona erdirildiğini söylediği belirtiliyor.

Times Heath'in arkadaşları ve siyasi müttefiklerinin suçlamaları reddettiğini ve polisin iddiaları Heath'in müzeye çevrilen evinin önündeki basın toplantısıyla kamuoyuna duyurduğu için eleştirildiğini yazıyor.

1965'ten 1975'e dek Muhafazakâr Parti liderliği yapan Heath geçmişteki çocuk tacizi iddialarının uzandığı en üst düzey isim.

Times Heath'in hiç evlenmemiş olan dört İngiliz başbakanından biri olduğunu ve yaşamı boyunca cinsel yönelimi konusundaki dedikodularla karşılaştığını da yazıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER