Haftanın Özeti: Paradan Haberler

Bu haftanın paradan haberlerini sizler için derledik:

PARADURUMU PARADURUMU
Haftanın Özeti: Paradan Haberler

Dogecoin’in kurucusu, tüm coin’lerini sattığı için pişman oldu!

Bu seneki yükselişiyle şu ana kadar boğa piyasasına adeta damga vuran Dogecoin’in yaratıcılarından Billy Markus, fenomen coin’i o dönemden bu yana az da olsa elinde tutmadığı için pişman olduğunu söyledi.

Bezos’un uzay yolculuğunda bir ilk daha: Uzaya çıkan en genç kişi olacak

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’a, 20 Temmuz’da kendi uzay şirketi Blue Origin’in aracı ile uzaya yapacağı ilk seyahatte, 18 yaşındaki Oliver Daemen’in de eşlik edeceği açıklandı. Daemen böylece ‘uzaya çıkan en genç kişi’ olacak. Bezos’un onur konuğu olarak uçuşa katılan 82 yaşındaki Wally Funk da ‘uzaya çıkan en yaşlı kişi’ unvanını kazanacak. 

Twitter'ın CEO'sundan Bitcoin girişimi

Twitter’ın CEO'su Jack Dorsey, Bitcoin konusunda yeni bir girişim başlattı. Dorsey, halihazırda kripto para alanına odaklanan şirketi Square'in merkezsiz finans temelinde açık geliştiriciliğe imkan tanıyacak yeni bir platformu hayata geçireceklerini bildirdi.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu arttı

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mayısta geçen yıl sonuna kıyasla 2 milyar dolar artışla 175,6 milyar dolar oldu.

12 milyon emeklinin bayram ikramiyeleri ödenmeye başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaklaşık 12 milyon emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin 13-16 Temmuz tarihlerinde ödeneceğini bildirdi.

TÜİK verilerine göre hem istihdam hem de işsizlik oranları azaldı!

TÜİK Mayıs ayına dair yeni işgücü istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 265 bin kişi azalarak 4 milyon 237 bin kişi oldu.

İkinci el online otomotiv satışları haziranda yüzde 20 arttı

Haziran ayında Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, bir önceki aya kıyasla yüzde 20 artışla 135 bin 354 olurken, ortalama yüzde 0,8 puanlık fiyat artışı gözlendi.

Asgari ücret desteğini de içeren ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi Meclis’ten geçti 

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Otobüs biletlerine tavan fiyat geldi

Yol mesafesi 101-115 kilometre arası olan seyahatlerde bilet fiyatı 84 lira üstü olamayacak. 351-450 kilometre arası 144 lira, 651-700 kilometre arası ise 174 lira olacak.

Türk lirasında bayram havası

Türk lirası, bayram öncesinde nakite dönüş eğilimi, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Kongre konuşması ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın enflasyon açıklamalarıyla dolar karşısında son bir ayın en yüksek seviyelerinde bulunuyor

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER