Başbakan Davutoğlu flaş açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TSK'nın YPG mevzilerini vurmasına ilişin, "Angajman kuralları uygulandı" dedi

VATAN VATAN
Başbakan Davutoğlu flaş açıklamalar

İşte Başbakan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Dün ve bugün, Suriye rejiminin uzantısı olan bu terör örgütü, Azez'e dönük bir saldırıda bulundu. Bu saldırılar sırasında sınırlarımıza yönelik tacizler oldu. Yani, angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı.

Gerek Türkiye'ye dönük mülteci akınına izin vermemek, gerekse PKK uzantısı olan bu güçlerin, Suriye'de kendi alanlarını oluşturma çabalarının oluşturduğu tehdit karşısında, bugün angajman kuralları çerçevesinde, Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur. Bu, angajman kuralları çerçevesinde atılan bir adımdır.

YPG tarafından sınırlarımıza yönelik tacizler oldu.

ABD Başkan Yardımcısı Biden ile görüştüm. Biden'e Türkiye'nin tutumunu ifade ettim. Her türlü tedbiri alacağımızı söyledim.

YPG unsurlarının her hamlesine önlem alırız.

YPG bir Kürt örgütü değildir. PKK ve YPG bir terör örgütüdür.

YPG Azez ve çevresinden uzaklaşacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER