Prof. Dr. Karpuzoğlu, son yolculuğuna uğurlandı

ANTALYA’da önceki gün 82 yaşında hayata veda eden Akdeniz Üniversitesi’nin (AÜ) kurucu rektörü ve Türkiye’de organ ve doku nakli uygulamalarının öncüsü Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, AÜ Rektörlük bahçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cerrah olmamda en büyük ve ilk ilham kaynağı olan insandır. Şuanda ona veda etme görevi bana düştü. Benim gibi birçok insanı eğitti ve cana can kattı" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Prof. Dr. Karpuzoğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Akdeniz Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, tedavi gördüğü AÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü’nde önceki gece hayata veda etti. Prof. Dr. Karpuzoğlu için Rektörlük Bahçesi’nde tören düzenlendi. Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu’nun eşi Gülten Karpuzoğlu, ailesi, yakınları ve üniversitedeki akademisyenler katıldı.

’CANA CAN KATTI’

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Karpuzoğlu’nun bilime, insanlığa, organ nakline ve Antalya’ya büyük hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Özkan, "35 yıl önce babama, hocam böbrek ameliyatı yapmıştı ve ailemin ona gösterdiği saygı, minnet karşısında çok şaşırmıştım. Ben de bu adam gibi olmalıyım diye düşünmüştüm. Tuncer Hocam benim cerrah olmamda en büyük ve ilk ilham kaynağı olan insandır. Şuanda ona veda etme görevi bana düştü. Benim gibi birçok insanı eğitti ve cana can kattı" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER